Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kynolog?

Od: legenda* odpovědí: 7 změna:

Prvním rokem studuju OA, ale více mě láká nějaká práce se zvířaty.

Chtěla jsem se zeptat, jestli by jste nevěděli o nějakých povolení? Třeba kynolog, je na toto povolání nějaká škola.

Bavilo by mě pracovat se psy, hlavně se psy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Jsou školy, jak střední, tak i vysoké. Ovšem OA je těžce mimo tyto obory... a nejsem si jistá, zda by Vás připravila na genetiku, zoologii a podobné předměty, které se na VŠ vyučují...

Zde jsou školy popsány

svetpejsku.cz/...

hodnocení

1x

Jaká práce, po vystudování takové školy by vás měla živit? Kdo by byl vašim zaměstnavatelem? Kdo by vás a za co měl platit? *hej*Odpovězte si na tyto otázky a zjistíte, že na takovou práci moc zaměstnavatelů není. I policisté, kteří jsou psovody, dělají jinou práci a se psem vyrážejí, když je potřeba. Není taková práce, tedy není ani taková škola, která by připravovala čistě kynology. *palec*Kdysi dávno chtěli celníci ode mně koupit Endyho, kníračka se zkouškama, že by ho používali i u soudu a na policii, kde mají schované pachové konzervy. To by se líbilo i mně, ale mě odmítli, že mám víc jak 30 let a jsem už pro ně stará. Samotného Endyho bych nikdy nedala. Buď oba nebo nikdo! A tak jsme spolu neudělali štěstí :Dlegenda, udělej si střední školu a pak vysokou a pak se věnuj chovu psů. Pořiď si zajímavou rasu a chovnou stanici.

Dostala jsem fotku několik hodin starých štěňátek brabantíků. Pokusím se ji přiložit. Každému vyloudí úsměv na tváři, možná se i ty usměješ. Normálně ufounci,že?

doplněno 02.05.12 11:53:

Tak ještě jednou

Kynolog?

Teda babičko, tohle je ale nádherné májové nadělení. *palec**slunce*

repkin*
hodnocení

0x

Kynolog jako samotný není povolání, ale koníček. Kynolog u AČR, PČR, HZS, MP apod už povolání je, takže samozřejmě musíte splňovat požadavky pro povolání u příslušné jednotky a následně ještě kynologické zkoušky, pak je z Vás např. policista - psovod (kynolog).

legenda*
hodnocení

Je mi jasné, že OA je od těchto zemědělských škol hodně daleko.

Proto mě zajímý, jestli by třeba nešlo v klidu dostudovat OA a pak zase nastopit do prváku v některých těchto školách. Je to možná hloupost, ale nechce se mi přestupovat a hnedka takhle dalko ( obě školy jsou hodně z ruky)

martinaa*

Tak pokud uděláš přijímačky, jistě to možné je. Je však otázka, jaké a z čeho jsou přijímačky a jak tě na ně připraví tvoje škola. Na OA zřejmě moc biologie apod. nebude, a ta je u studia zvířat celkem stěžejní, o genetice ani nemluvě...

hodnocení

0x

Myslím si, že kynologie je spíš krásný koníček, než se tím živit. Pokud máš rád psy, snad poradím.

1/ Jeden známý pracuje jako policejní fotograf a současně i psovod. Má nádherného NO Rexe, je to zvíře, jen promluvit. Pán ho má u sebe doma a tak se mu může věnovat i ve chvílích volna.

2/ Kamarádky dcera studuje VŠ veterinární v Brně. Jako studentka si přivydělává tím, že cvičí psy, většinou labradory, pro slepé či postižené lidi, jako pomocníky. Trvá to dost dlouho, už měla asi 3. Říká ale, že nejhorší je na tom, po měsících spolupráce se s tím psem rozloučit a předat ho dál. Taky by mi to vadilo, určitě pokaždé vznikne přátelská vazba a ta se musí přerušit. Nedá se ale nic dělat. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]